Lesrooster
Sport wanneer jij wilt, € 39,95 per maand.

judo 10-14 jaar

Judo voor de jeugd


Judo is een erg leuke sport. Het nodigt uit, daagt uit, en met judo verbetert je motoriek door de vele bewegingsvormen als duwen, trekken vallen etc.

Doordat de leerlingen vele nieuwe bewegingservaringen ontdekken wordt het reactie- en het coördinatievermogen ook bevorderd. Ook krijgt de judoka meer zelfvertrouwen. Ook speelt tactiek bij deze sport een grote rol. Judo is een sport, maar ook een spel. Het samenwerken, en leren om te gaan met winnen en verliezen staat centraal in de lessen.

Voor wie?
Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka's beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport.

Wedstrijden
Veel judoka's zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Ook bij Sport Centrum Putten doen wij regelmatig mee aan wedstrijden en vallen onze judoka's regelmatig in de prijzen.
Graduatie
Als je met judo start begin je met de witte band. Daarna volgen geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Tussendoor kun je slippen behalen. 

Lid worden van de judo bond?
Als judoka van Sport Centrum Putten ben je niet automatisch lid van de JBN. De judoka dient hiervoor zelf initiatief te nemen. De kosten voor het lidmaatschap is afhankelijk van de leeftijd van de judoka. Kijk op www.jbn.nl voor meer informatie.


Terug