Lesrooster
Sport wanneer jij wilt, € 39,95 per maand.

Fitness in Putten

Bij Sportcentrum Putten.


Begeleiding en schema’s
bij sportcentrum Putten werken uitsluitend gecertificeerde instructeurs die je helpen in de fitness, als lid maak je makkelijk een afspraak voor een opfrisles. Ook hebben wij een zeer gebruiksvriendelijke digitale training assistent die schema’s voor je maakt op basis van je leeftijd, geslacht, trainingservaring en je wensen en doelstellingen. In ons sportcentrum hangt een touchscreenscherm. Hier kun je ook zelfstandig een trainingsprogramma maken. Het trainingsprogramma wordt uiteindelijk weergeven als een QR-code. Met de mobiele app van FitOut Sport kun je het trainingsprogramma eenvoudig inscannen.
De mobiele app is slim en zorgt ervoor dat je wordt voorzien van de juiste begeleiding om jouw doelen te behalen. Dankzij de persoonlijke instructievideo’s weet je precies waar en hoe je een oefening moet uitvoeren. Het trainingsprogramma past zich iedere week aan op de huidige staat van de sporter. De adviesgewichten, feedbackmomenten, statistieken en alle andere slimme tools zorgen dat het trainingsprogramma uitdagend en doelgericht blijft.

Cardio

Bij Cardio training wordt met behulp van o.a. loopbanden, roeiers, summittrainer en diverse fietsen vooral aan de conditie en vetverbranding gewerkt. Ideaal voor mensen die af willen vallen of op een veilige manier aan hun conditie willen werken.

Kracht
Bij een compleet fitnessprogramma hoort spiertraining. Zonder spiertraining nemen de spieren in kracht en omvang af naarmate we ouder worden. Door inactiviteit kan een persoon van twintig jaar een halve pond per jaar aan spieren verliezen. Na de leeftijd van zestig kan deze afname verdubbelen. Met regelmatige spiertraining kun je dit verlies tegengaan en zelfs opnieuw opbouwen.

Met meer spiermassa verbrandt het lichaam meer calorieën. Ook in rust. Het lichaam verbruikt nou eenmaal weinig energie voor slap vet. Een pond extra spierweefsel betekent dat je dagelijkse calorieënverbruik stijgt met 30 tot 50 procent. Per dag! Spiertraining is een sterk onderschat hulpmiddel om je gewicht onder controle te krijgen.

60+ fitness
Fitness blijkt tot op hoge leeftijd positief bij te dragen aan een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Fitness stimuleert een stabieler lichaamsgewicht, lager vetpercentage, een gunstigere bloeddruk, verbeterde zuurstofopname en een rustige hartslag. Bovendien is fitness een relatief veilige sport en laagdrempelig om te beoefenen. Sportcentrum Putten biedt daarom een speciaal fitnessprogramma aan voor senioren onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers. Het sporten in groepsverband maakt het nog extra leuk en stimulerend!

Iedere woensdag van 9:30 -10:30 en donderdag van 10:30-11:30, op deze dagen gaat u met de groep individueel fitnessen en na 45 minuten gaat u met de instructeur gezamenlijk werken aan rompstabiliteit, balans en coördinatie. Dit gebeurt in een aparte ruimte zodat er in alle rust en privacy getraind kan worden. 60+ fitness wordt doorlopend aangeboden. U kunt op elk moment starten; uw abonnement is geldig vanaf het moment dat u het hebt aangeschaft. U kunt uiteraard ook meedoen aan alle andere lessen op het rooster en onbeperkt gebruik maken van de fitness buiten deze uren om.

Functionele (kracht) training
De term functionele training betekent dat spieren getraind worden op een manier die de activiteiten in het dagelijkse leven gemakkelijker, simpeler, veiliger en effectiever maken. De nadruk bij functionele training ligt op oefeningen die in het dagelijkse leven voorkomen en zijn veel gericht op rompstabilisatie. Wij zijn een groot voorstander van een functionele training. Functionele training vergt meer algehele conditie, lichaamsbewustzijn en kracht in de kernspieren. Met personal training kunnen we jou hierin nog beter begeleiden maak een afspraak voor een gratis training. Personal training, Als je nog nooit eerder aan krachttraining hebt gedaan dan is het zeer aan te raden om hiervoor een personal training bij een van onze gekwalificeerde trainers te boeken.

Vraag nu een gratis weekpas aan!